top of page
ISSP

Re/start in cyber: кількість учасників програми збільшена у два рази

Навчальна програма для кар’єрних світчерів re/start in cyber завершила процес відбору аплікантів. Після майже двох місяців кваліфікаційних тестувань та співбесід, ми раді повідомити, що вирішили збільшити кількість учасників у два рази. Вже сьогодні не 30, як анонсувалось на початку, а 60 студентів розпочнуть онлайн навчання від одного із глобальних лідерів у сфері кіберосвіти. Всього у процесі відбору брало участь 263 учасника.


«Маємо посилювати захист нашої цифрової інфраструктури, а це неможливо без якісних спеціалістів. Саме тому разом з партнерами запустили навчальний проєкт re/start in cyber. Освітній рівень кандидатів та їх мотивація отримати нові знання були настільки високими, що було прийнято рішення збільшити кількість студентів вдвічі. Бажаємо успіху майбутнім експертам та посилюємо наш кіберфронт разом», - зазначив Олександр Борняков, заступник Міністра цифрової трансформації України з питань розвитку IT.


Чимало відібраних кандидатів вже мають досвід в IT. Разом з тим, більше половини учасників - ніяк не пов’язані з технологіями, адже працювали в маркетингу, фінансах, продажах, лінгвістиці, тощо. Середній вік майбутніх студентів – 36 років.

Нагадаємо, що безкоштовна 3-місячна навчальна програма для кар’єрних світчерів re/start in cyber реалізується Міністерством цифрової трансформації України, міжнародною компанією із кібербезпеки ISSP, канадським Toronto Metropolitan University та рекрутинговою платформою BazaIT.


Основна мета – надати талановитим українцям якісні знання та практичні навички, що допоможуть їм знайти свою першу роботу у кібербезпеці.


«Дефіцит кваліфікованих спеціалістів на ринку кібербезпеки лише посилюється. Для захисту інформаційних активів від кіберзагроз Україні потрібні якісні кадри і ми готові за рахунок своїх знань та експертизи сприяти розвитку потенціалу людей, які подалися на програму re/start in cyber. Дякуємо нашим міжнародним партнерам із США та Канади за готовність підтримати подібні ініціативи і надати більше навчальних місць для українців, які тільки починають свій кар’єрний шлях у кібербезпеці», - прокоментував Роман Сологуб, генеральний директор ISSP.


Вартість онлайн курсу Foundations: Computers, Technology, & Security становить декілька тисяч доларів, а учасники програми зможуть його пройти абсолютно безкоштовно. Студентів консультуватимуть ментори ISSP Training Center в онлайн та в офлайн форматі.


Учасники програми, які успішно пройдуть навчання, зможуть отримати престижний SANS GIAC Foundational Cybersecurity Technologies (GFACT) сертифікат, який визнається у всьому світі. Для цього студентам потрібно буде у липні здати тест, вартість якого також покривається за рахунок проєкту re/start in cyber.


Програма також допомагатиме з пошуком першої роботи у кібербезпеці завдяки курсу кар’єрної підтримки від рекрутингової платформи BazaIT.


Після успішного завершення пілотного проєкту організатори розглядають можливість подальшого збільшення кількості навчальних місць в рамках наступних відборів.


Довідково.


Міністерство цифрової трансформації було створене у вересні 2019 року. Його мета — перетворити Україну на цифрову державу. Ключовий проєкт Мінцифри — екосистема Дія, що складається з мобільного застосунку, порталу та інших сервісів. У Дії Мінцифра запустила перший у світі цифровий паспорт, що є повним аналогом звичайного, найшвидшу реєстрацію бізнесу, комплексну послугу для батьків єМалятко та багато інших послуг. Ще один важливий проєкт — Дія.City — унікальний правовий та податковий простір для IT-компаній. Після повномасштабного вторгнення росії Мінцифра розпочала першу у світі діджитал-війну проти агресора.


ISSP – Information Systems Security Partners – міжнародна спеціалізована компанія з кібербезпеки повного циклу, що успішно працює у більш ніж 20 країнах на 3 континентах, залишаючись одним із лідерів української кіберіндустрії.


ISSP однією з перших у світі розслідувала такі відомі атаки як BlackEnergy й NotPetya та була названа журналом WIRED «саме тією фірмою, до якої звертаються жертви кібервійни в Україні».


ISSP є постачальником сервісів у сфері захисту інформаційних систем та цифрових інформаційних активів, що допомагає приватному та державному бізнесу, об’єктам критичної інфраструктури, NGO, медіа, освітнім та науковим інституціям ефективно захищатися від постійно зростаючих кіберзагроз.


ISSP також бере активну участь у розробці та впровадженні проєктів технічної допомоги у співпраці з такими провідними донорами як USAID, US State Department, US Embassy to Ukraine, EU, World Bank, UNDP тощо.

Тренінг центр ISSP пропонує різні форми професійної підготовки, у тому числі сертифіковані програми з інформаційної та кібербезпеки від таких світових лідерів, як EC-Council та (ISC)², технологічні вендорські курси та авторські навчальні програми ISSP.

Toronto Metropolitan University – провідний канадський державний науково-дослідницький університет, розташований у м.Торонто. До складу навчального закладу входить Rogers Cybersecure Catalyst – національний центр освіти, інновацій та колаборацій у сфері кібербезпеки.


BazaIT – ІТ рекрутингова платформа, яка спеціалізується на побудові і розвитку продакт майндсетних команд. У 2022 році BazaIT стала кар’єрним партнером Міністерства цифрової трансформації, на платформі зосереджені унікальні кар’єрні можливості для світчерів та джуніорів, для всіх, хто хоче знайти своє місце в ІТ.

Коментари


bottom of page