top of page
  • ISSP

AI-based платформа AIRA стала фіналістом європейського проєкту SecurIT

Оновлено: 25 лип. 2023 р.

Ми раді повідомити, що наша остання розробка AIRA - повністю автоматизована платформа оцінки ризиків на основі штучного інтелекту – отримала підтримку програми досліджень та інновацій Європейського Союзу Horizon 2020.

AIRA була обрана як один із проєктів для фінансування в рамках SecurIT OpenCall#2. Ця престижна програма вибрала 21 інноваційне цифрове рішення, що сприяє створенню безпечних, захищених та стійких (sustainable) міст і територій. До когорти переможців увійшли 47 компаній з 17 країн Європи. Ми в захваті бути частиною такої динамічної та інноваційної спільноти і готові активно співпрацювати з нашими європейськими партнерами протягом 12 місяців дії програми. Підтримка AIRA засвідчує визнання нашої експертизи у сфері кібербезпеки на європейському рівня, а також високу оцінку нашого багаторічного досвіду, отриманого у тому числі на передовій кібервійни.

"Більше десяти років наша R&D команда фокусує свої зусилля на вирішеннях проблем безпеки в Україні, Європі та по всьому світу. Проєкт AIRA представляє собою наші останні розробки по використанню штучного інтелекту та машинного навчання в кібербезпеці. Отримання фінансування через програму Horizon 2020 - це свідчення наполегливої праці та досягнень ISSP у галузі кібербезпеки", - зазначає Роман Сологуб, генеральний директор ISSP.

За словами Святослава Святненко, директора з інновацій ISSP, над платформою AIRA R&D команда ISSP працювала спільно з естонською компанією ENKID Global. А як відомо, Естонія є одним із лідерів у сфері AI-інновацій в Європі та світі.

«Програма підтримки Horizon 2020 надає нам нові можливості для розвитку, і ми з нетерпінням чекаємо на плідну та конструктивну співпрацю з нашими європейськими партнерами на чолі з SecurIT. Бачимо у цьому значний потенціал для зростання та інновацій й готові ділитися нашою експертизою», - додає Святослав.

Консорціум проєкту SecurIT складається з семи європейських кластерів безпеки та приватного підприємства. SecurIT отримує фінансування з програми Horizon 2020.


Ми висловлюємо вдячність програмі досліджень та інновацій Європейського Союзу Horizon 2020, SecurIT та всім нашим партнерам за їхню підтримку. Така співпраця – запорука посилення рівня кіберстійкості всієї Європи. І України, яка є її невід’ємною частиною.

bottom of page