top of page
  • ISSP

Проєкт Re/start in cyber: висока мотивація учасників і зацікавленість з боку топ-роботодавців

Пілотний освітній проєкт для кар’єрних світчерів Re/start in cyber успішно завершено. Три місяці насиченого онлайн навчання, практичних завдань і живого спілкування з ментором добігли кінця і ми раді поділитися результатами.

Загалом 60 студентів взяли участь у навчальній програмі і змогли отримати базові знання та навички для старту роботи в кібері. І це при тому, що на початку проєкту планувалося відібрати в два рази менше учасників – 30 людей.

Нагадаємо, що безкоштовна 3-місячна навчальна програма для кар’єрних світчерів Re/start in cyber була реалізована Міністерством цифрової трансформації України, міжнародною компанією із кібербезпеки ISSP, канадським Toronto Metropolitan University та рекрутинговою платформою BazaIT. Усього в процесі відбору взяли участь 263 учасники. Основна мета програми – надати талановитим українцям якісні знання та практичні навички, що допоможуть їм знайти свою першу роботу у кібербезпеці.


«Програма Re/start in cyber – це одночасно deep-dive та reality-check для тих, хто цікавиться кібербезпекою. Курс від авторитетного інституту SANS, який лежить в основі програми, дійсно може зробити за три місяці з умовного гуманітарія-політолога за освітою типу мене впевненого trainee-level спеціаліста з кібербезпеки», - поділився враженнями учасник проєкту Олександр Гуменюк.


Окремим бонусом для студентів стала можливість безкоштовно здати тест і отримати престижний сертифікат SANS GIAC Foundational Cybersecurity Technologies (GFACT). На даний момент вже 40 людей скористалися цим унікальним шансом, успішно пройшли тестування і отримали сертифікат GFACT, який високо цінується серед роботодавців.


«Я задоволений результатами програми та високим рівнем залученості студентів. Відповідальне ставлення до навчання, успішне виконання практичних завдань, активне обговорення складних питань під час менторських сесій – все це свідчить про серйозність, з якою учасники підійшли до курсу, та велике бажання розвиватися у новій для них сфері», - прокоментував Юрій Самохвалов, сертифікований інструктор ISSP Training Center, що був ментором програми.


І найцікавіше. Найбільш мотивовані студенти матимуть можливість отримати перший практичний досвід роботи в кіберіндустрії відразу після закінчення навчання.

Компанія ISSP розпочала кваліфікаційні співбесіди і вже влаштувала на оплачувану практику перших випускників Re/start in cyber. Також зацікавленість у працевлаштуванні випускників виявили дві компанії з телеком індустрії.

«Компанія ISSP всіляко сприяє підвищенню кваліфікації вітчизняних фахівців у галузі кібербезпеки. Саме тому ми вирішили запросити на оплачуване стажування найвмотивованіших випускників програми. Враховуючи успішні результати пілотного проєкту, вже йдуть переговори з партнерами про запуск наступного етапу, який допоможе в цей непростий час ще більшій кількості українців отримати нові знання та знайти нову перспективну роботу в кібері», - зазначив генеральний директор ISSP Роман Сологуб.


Детальна інформація щодо термінів та умов наступного відбору буде розміщена на сайті проєкту Re/start in cyber. Будемо тримати вас в курсі.

bottom of page